Arxiu

 • Etiquetes

 • « | Pàgina principal | »

  Introducció a les pantalles de retroprojecció

  Per Futur Digital | octubre 2, 2008

  Avui obro les portes en aquest blog a un tipus de pantalla que he oblidat en tractar i que a pròxims articles anirem aprenent com funciona i per a què és adequada. I és que les pantalles planes LCD i de Plasma ocupen pàgines i pàgines de la xarxa i premsa, però no s’han d’oblidar les pantalles de retroprojecció HDTV.

  tvdepth 141x300 Introducció a les pantalles de retroprojecció

  Ha passat molt temps desde que a les botigues, en veure una pantalla de retroprojecció, ens sorpreníem del seu gran tamany i qualitat d’imatge, encara que aquests sí, amb un angle de visió molt limitat.

  Els enormes i antiquats televisors de projecció que utilitzaven tubs CRT pràcticament han desaparegut. Els tubs CRT han estat substituïts per uns de més compactes i més avançats digitalment. Avui en dia, el DLP (Processament digital de llum) és la tecnologia més comuna dels televisors de retroprojecció. Als projectors DLP, la imatge és creada per miralls microscòpics disposats en una matriu sobre un xip semiconductor, conegut com Digital Micromirror Device (DMD). Cada mirall representa un píxel en la imatge projectada. El nombre de miralls es correspon amb la resolució de la imatge projectada.

  Cada mirall genera una petita imatge que correspon a un píxel per la qual cosa es diuen micro-pantalles. Sembla estrany el terme micro-pantalles per descriure televisors de fins i tot 72 polzades o més. Dins de cada micro-pantalla con dèiem, hi ha una font de llum (en general làmpada d’alta potència o LEDs), un o més xips i un sistema d’òptica per amplificar la imatge que arriba a la pantalla.

  En el que es refereix en detall d’imatge, color, contrast i moviment s’equiparen al plasma i al LCD.

  En ser poc populars, potser és millor parlar de les raons per considerar adquirir una pantalla de retroprojecció HDTV:

  Encara que també hi ha desavantatges per a aquesta tecnologia:

  Mitsubishi és un dels fabricants amb més innovacions en aquest tipus de pantalla. En aquest enllaç podeu veure els seus models.

  Temes: TV | No hi ha comentaris »

  No hi ha comentaris per “Introducció a les pantalles de retroprojecció”

  Trackbacks

  1. La tecnologia de les pantalles de retroprojecció | Futur Digital
  2. Elements i propietats de les pantalles de retroprojecció | Futur Digital

  Comentaris